Ketaus-LV-interneta-Veikals

1
KetausLV--E-mail-logo-2024
1

Izpārdošana!

Rīsi Uzgeno Devziru plovam 4,8 kg (6x800g)

Original price was: 53.94 €.Current price is: 42.00 €.

Devzira rīsi

Uzgen Devzira rīsi ir pazīstami tālu aiz Vidusāzijas robežām. Tie ir slaveni ne tikai ar savu lielisko garšu, bet arī ar to, ka tos var sagremot gandrīz 100%. “Devzira” tiek uzskatīta par labāko un dārgāko rīsu šķirni, un no tās iegūst visgaršīgāko, aromātiskāko un kraukšķīgāko olu Austrumos. Atšķirībā no citiem rīsu veidiem tie ir 7 reizes lielāki un uzsūc daudz vairāk ūdens, tauku un garšvielu. Dažas šo rīsu šķirnes noliktavā var uzglabāt vairākus gadus. Maisus glabā tumšā vietā un laiku pa laikam apsmidzina ar ūdeni. Šī vienkāršā, gadsimtiem ilgi izmantotā metode piešķir rīsiem to krāsu un unikālo garšu.

Šīs šķirnes nosaukumu no persiešu valodas tulko kā “brīnišķīgi graudi”. “Zira” nozīmē grauds, grauds. Vārds “dev” vai “div” apzīmē gan ļaunos, gan labos garus.

Devzira ir cēlusies no Ķīnas, taču Debesu impērijā tā jau daudzus gadus netiek kultivēta. Devzira rīsi kādreiz bija pazīstami kā “Austrumu rozā pērle”. Rīsiem ir raksturīga tumša josla, kas stiepjas gar rīsu garumu, saglabājas vārīšanas laikā un pēc tam un ir autentiskuma pazīme. Šie rīsi tika uzskatīti par svētku rīsi, jo tiem piemīt īpaši salda garša. Samonīdu dinastijas laikā Irānā ar īpašu šaha dekrētu brūnos rīsus plov bija atļauts ražot tikai īpašos gadījumos.

Autentiskus Devzira rīsus var iegādāties mūsu tiešsaistes veikalā:

Tīrs daudzums: 4,8 kg

******************************

 

 

 

Ir noliktavā

SKU: UDZ6x800-new Kategorija:

Apraksts

Uzgen rīsi Devzira

Uzgen Devzira rīsi ir pazīstami tālu aiz Centrālās Āzijas robežām. Tie ir slaveni ne tikai ar savu brīnišķīgo garšu, bet arī ar to, ka ir gandrīz 100 % sagremojami. Devzira tiek uzskatīta par labāko un dārgāko rīsu šķirni, ko izmanto, lai pagatavotu garšīgāko, aromātiskāko un pūkaināko plovu Austrumos. Atšķirībā no citām rīsu šķirnēm, tās graudi ir septiņas reizes lielāki un uzsūc daudz vairāk ūdens, tauku un garšvielu. Daži no šiem rīsu veidiem tiek uzglabāti noliktavās vairākus gadus. Maisi tiek turēti tumšā vietā un laiku pa laikam apsmidzināti ar ūdeni. Šī vienkāršā metode, kas tiek izmantota jau gadsimtiem, piešķir rīsiem to krāsu un unikālo garšu.

Šīs šķirnes nosaukums no persiešu valodas tulkojumā nozīmē “brīnišķīgi graudi”. “Zira” nozīmē grauds vai kodols. Vārds “dev” vai “div” attiecas gan uz labajiem, gan ļaunajiem gariem.

Devzira ir cēlusies no Ķīnas, bet jau daudzus gadus netiek audzēta Debesu impērijā. Devzira rīsi kādreiz tika dēvēti par “Austrumu rozā pērli”. Šo rīsu atšķirīgā iezīme ir tumša strīpa, kas stiepjas gar graudu, paliekot arī pēc vārīšanas, un ir rīsu autentiskuma pazīme. Savas īpaši saldenās garšas dēļ šie rīsi tika uzskatīti par svētku rīsiem. Irānas Sasanīdu dinastijas laikā šahs izdeva īpašu dekrētu, kas atļāva brūnos rīsus gatavot tikai īpašos gadījumos.

Autentiskos Devzira rīsus varat iegādāties mūsu internetveikalā:

Tīrsvars: 4,8 kg

Translated with DeepL.com (free version)


Ryžiai Devzira

Kā tiek audzēti Devzira rīsi?

Devzira rīsu audzēšanai izmantotā tehnoloģija ir ļoti darbietilpīga, tāpēc šī rīsu šķirne ir tik dārga. Devzira rīsus ir grūti audzēt, jo, lai iegūtu labu ražu, tiem nepieciešams īpašs klimats un daudz ūdens.

Devzira rīsi tiek audzēti tikai zemes gabalos, kas atrodas Sirdarjas upes augštecē Ferganas ielejā. Ferganas ielejas unikālais klimats un augsnes sastāvs ļauj ražot brīnišķīgu produktu, ko nevar audzēt nekur citur pasaulē. Pat rīsi, kas audzēti netālu no Hanabadas pilsētas, nav ar tādu pašu garšu.

Ferganas ieleja ir akmeņaina reģiona. Lai sētu rīsus, māla augsne ir jāar, kas pats par sevi ir smags darbs. Pēc tam iežogotie lauki tiek appludināti ar ūdeni un atstāti uz nedēļu, kuras laikā māls aktīvi uzsūc ūdeni. Pēc nedēļas augsne tiek atkal uzarta, lai atbrīvotu no ūdens piesātināto lauku, un pēc tam atstāta netraucēta, lai māls varētu nogulsnēties.

Arī rīsu graudi tiek sagatavoti īpašā veidā: tie tiek mērcēti, ievietoti maisos un atkal mērcēti maisos. Tikmēr sēklas dīgst.

Maijā rīsi tiek sēti tieši ūdenī – līdz tam laikam māls ir nogulsnējies un ūdens ir gandrīz dzidrs. Ūdens jau ir iesildījies līdz nepieciešamajai temperatūrai, tāpēc sēklas ātri iesakņojas. Rīsu dēsti parādās tieši no ūdens un jūnijā tiek ravēti ar rokām.

Translated with DeepL.com (free version)

Kur var nopirkt īstu Devzira rīsu?

Īstu Devzira rīsu ir grūti atrast, bet, ja jūs patiešām vēlaties nogaršot autentisku uzbeku plovu, jums vajadzētu meklēt rīsus no uzticamiem piegādātājiem, pamatojoties uz citu pircēju pozitīvajām atsauksmēm. Tomēr, kad būsiet nogaršojis autentisko Ferganas plovu, jūs nekad nesajauksiet leģendārā Devzira rīsa garšu.

Pirmkārt, pievērsiet uzmanību produkta cenai: šie rīsi nav lēti, parasti tie maksā ne mazāk kā savvaļas rīsi (12–15 eiro/kg). Ja iespējams, ir nepieciešams ne tikai apskatīt rīsus, bet arī tos aptaustīt. Katrs Devzira grauds ir pārklāts ar plānu pulvera slāni — tas ir samalti graudu apvalki. Pulveris var būt gaiši rozā vai tumši sarkans. Ja graudus berzējat rokās, pulveris vienmērīgi pārklās jūsu pirkstus. Pulveris ir ļoti mīksts un bieži tiek salīdzināts ar pūkām.

Jo ilgāk Devzira rīsi tiek uzglabāti noliktavās, jo vērtīgāki tie kļūst un jo garšīgāks būs ēdiens. Dažreiz Devzira tiek uzglabāts 2–3 gadus. Šāda uzglabāšana rīsiem piešķir raksturīgo aromātu, krāsu un garšu.

Devzira rīsus visbiežāk pērk plovam. Tiek uzskatīts, ka īstu uzbeku plovu var pagatavot tikai no Devzira rīsiem. Šie graudi ir visvērtīgākais pārtikas produkts Ferganas ielejas iedzīvotājiem. Tieši no šāda veida rīsiem var pagatavot leģendāro Ferganas plovu.

Katrai uzbeku ģimenei ir sava plova recepte, bet visām šīm receptēm ir viena kopīga galvenā sastāvdaļa – Devzira rīsi.

Translated with DeepL.com (free version)

Jūs varat iegādāties autentisku Devzira rīsu, kas audzēts Ferganas ielejā:
Mūsu partneru veikalos (uzskaitīti mūsu mājas lapā) sadaļā KONTAKTI.
Mūsu interneta veikalā KETAUS.LT.
Devzira rīsi ir iepakoti:
Caurspīdīgā celofāna maisiņā, kura svars ir 800 g.
Brūnā kartona kastē, kuras svars ir 4 kg 800 g.

Kazanas-uzbekiškas--ketaus-kazanas-talpa-8-litrai-Top-view-Plovas

Ferganas plovs tiek gatavots no jēra gaļas, Devzira rīsiem, aitas vai jēra taukiem un dārzeņiem. Plova gatavošana ir saistīta ar vienīgo gaļas pagatavošanas metodi, kas bija iespējama nomadu laikos: kourma pagatavošanu. Katrs uzbekistānietis jau no bērnības pazīst kourma jēdzienu. Tas sastāv no gaļas gabaliņiem, kas pārklāti ar taukiem. Šāda veida gaļa ilgi uzglabājas, pat karstā laikā.

Kā pagatavot Devzira rīsu pilafu?

Uzbeku iecienītāko pilafu vislabāk gatavot no Devzira rīsiem. Devzira rīsi jāvāra, izmantojot īpašu tehniku. Vispirms tie jāmērcē aukstā, nedaudz sālītā ūdenī, pēc tam vairākas reizes jāskalo, lai noņemtu sarkanīgo pulveri. Rīsu apjoms vārīšanas laikā dubultojas, tāpēc, mērot to ēdienam, ņemiet vērā, ka Devzira rīsiem ir augsts ūdens absorbcijas koeficients.

Devzira rīsiem ir salda garša, izteikts aromāts un izteikta iesala garša. Rīsi absorbē taukus un ūdeni, tāpēc graudi uzņem plovas garšu. Devzira rīsi vienmēr paliek pūkaini un nekļūst par lipīgu masu.

Lai gan šķietami vienkāršs, plovs tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem ēdieniem austrumu virtuvē. Katram uzbekam labi pagatavots plovs ir vissvarīgākais ēdiens.

Lai pagatavotu īstu plovu, tas jāvāra katlā, kā to darīja cilvēki, kuriem nomadisms bija dzīvesveids. Kourma tika uzkarsēta katlā, un tai tika pievienots ūdens, burkāni, sīpoli un rīsi.

Mājās, protams, plovs netiek gatavots no kourma, bet no svaigas gaļas.


Pilafa recepte (1 kg Devzira rīsu):

Īstu pilafu vajadzētu gatavot katlā. Katla priekšrocība ir tā, ka tas optimāli sadala siltumu.

1. Iemērc un noskalo Devzira rīsus, kā aprakstīts iepriekš. Atstāj tos siltā ūdenī uz 30 minūtēm.

2. Ielejiet katlā eļļu (apmēram 3 kausus) un uzkarsējiet uz samērā augstas uguns 5 minūtes.

3. Sagrieziet gaļu (0,5 kg) 2×2 cm gabaliņos. Ielieciet katlā un apcepiet apmēram 2 minūtes.

Svarīgi: plovam iegādājieties jaunu jēru gaļu. Nogrieziet gaļas taukus un izmetiet tos.

4. Ņemiet 2 sīpolus, sagrieziet gredzenos un pievienojiet katlam.

5. Sagrieziet dzeltenos burkānus (1 kg) strīpās, ielieciet katlā un cepiet apmēram 10 minūtes.

6. Pievienojiet katlā sāli, kuminu un garšvielas plovam.

7. Pievienojiet ūdeni (apmēram 1,2 l), samaziniet uguni un vāriet uz mazas uguns apmēram 20 minūtes.

8. Izlīdziniet rīsus katlā.

9. Palieliniet uguni un vāriet, līdz ūdens ir iztvaicējies.

10. Kad ūdens ir iztvaicējies, samaziniet uguni. Pārsedziet katlu un vāriet 15 minūtes.

11. Pēc 15 minūtēm atveriet katlu un iemaisiet rīsus, burkānus un gaļu.

Pilafs ir gatavs pasniegšanai.

Garnējiet ar ķiplokiem, pipariem un, ja vēlaties, žāvētiem augļiem.

Labu apetīti!

 

  • Izcelsmes valsts: Kirgizstāna.
  • Sastāvdaļas: vidēji graudains lobīts rīsi.
  • Uzturvērtība (100 g):
  • Enerģētiskā vērtība – 1461,00 kJ / 349,19 kcal
  • Tauki – 3,10 g
  • No kuriem piesātinātās taukskābes – 0,8 g
  • Ogļhidrāti – 67,00 g
  • No kuriem cukuri – 0,70 g
  • Olbaltumvielas – 7,5 g
  • Sāls – <0,01 g
  • Var saturēt sezamu, zemesriekstus, citus riekstus, kviešu miltus, akmeņu pēdas.
  • Importētājs: UAB „Crocus group”
  • Adrese: Motorų g. 1, LT-02190 Viļņa
  • Tālr. + 370 5 264 1298
  • Iepakotājs: UAB “Anvitus”
  • Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt vēsā, sausā un tumšā vietā.
  • Derīguma termiņš: skatīt uz iepakojuma.
  • Tīrsvars: 800 g

 

Papildu informācija

Svars4.8 kg
Dimensijas50 × 25 × 15 cm

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Rīsi Uzgeno Devziru plovam 4,8 kg (6x800g)”

Jums arī varētu patikt…

1
    1
    Jūsu Grozs
    Uzgeno rīsi Devzira plovam (800g)
    Uzgeno rīsi Devzira plovam (800g)
    1 X 7.99  = 7.99