Izpārdošana!

Ķimenes Zira (uzbeku kalnu ķimenes), 250g

8.99 

Ķimenes / Zira / (uzbeku kalnu ķimenes), 250g

Sastāvdaļas:

Uzbeku kalnu ķimenes (zira), 250g

Bez sausiņu, bez šķiedrvielām, bez pārtikas piedevām, bez pārtikas piedevām, bez graudaugiem, bez sastāvdaļām un bez hidrolizētiem taukiemIzmantošana:

  • Ķimenes izmanto mazgāšanai
  • Rīsiem, aunazirņu ēdieniem
  • Vistas un jēra gaļas ēdieni

    Produkts atbilst HALAL prasībām un ir HALAL sertificēts.

Izcelsmes valsts: Uzbekistāna

 

Izcelsme pasaulē

Āzijā un Ziemeļāfrikā ir grūti iedomāties jebkuru gaļas, rīsu, dārzeņu ēdienu, sieru vai mērci bez ķimenes – varbūt izņemot desertos!Ķimenes izmanto arī Latīņamerikas virtuvē, un tās ir izplatītas pat Vidusjūras reģionā (Francijā ir maizes veids, kas cepts ar ķimenēm). Indijas virtuvē to pievieno daudziem garšvielu maisījumiem, karija pagatavošanai un kombinē ar čilli.

  • Laipni lūgti mūsu mājas lapā Autentiska Zira no Uzbekistānas
  • Dar vairāk noderīgas informācijas varat izlasīt TV3 rakstā Kmarīna ķimenes
  • .

    Ir noliktavā

    SKU: spice4381 Kategorijas:

    Apraksts

    Ķimenes / Zira, 250g

    Izmantošana:

    • Izmanto mazgāšanai
    • Rīsiem, aunazirņiem
    • Vistas un jēra gaļas ēdieniem

      Produkts ir Halal atbilstīgs un sertificēts HALAL.

       

    Izcelsmes valsts: Uzbekistāna

    Uzglabāt sausā un vēsā vietā.

    —————————————————-

    Senajā Ēģiptē jau zināja un lietoja kumīnu – tā esot atrasta Ēģiptes piramīdās. Kumīns, tāpat kā citas austrumu garšvielas, Eiropā nonāca Romas impērijas laikā (tāpēc dažviet, piemēram, kaimiņvalstī Polijā, to joprojām sauc par Romas kumīnu). Ķimenes nav sagadīšanās..

    Lai gan ķimenes nav iespējams aizstāt ar ķimenēm (smarža un garša ir ļoti atšķirīga), pats ķimenes augs noteikti ir radniecīgs ķimenēm, jo pieder pie tās pašas seleriju dzimtas. Arī to sēklas ir līdzīgas – ķimeņu sēklas ir nedaudz lielākas un gaišākas. Lai gan lietuvieši šo garšvielu ir atklājuši pavisam nesen, ķimenes pasaulē ir daudz populārākas par mūsu ķimenēm!

    Ķimenes medicīnā

    Ķimenes ir veiksmīgi izmantotas tautas medicīnā gan Austrumu valstīs, gan vecajā Eiropā. To galvenokārt izmantoja kuņģa un zarnu slimību un gremošanas traucējumu ārstēšanai. Ķimenes vai to tēju pat deva bērniem vēdera pūšanās ārstēšanai, bet pieaugušajiem – nervu sistēmas nomierināšanai, sirds stiprināšanai un dažādu citu saslimšanu atvieglošanai (un atcerieties, ka, ārstējot slimību ar jebkuru tautas līdzekli, noteikti jākonsultējas ar savu ārstu!)

    Kā lietot – neapstrādātu vai ar sēklām?

    Ķimenes parasti lieto sēklu veidā vai maltas. Garšvielu sēklas parasti iegūst intensīvāku garšu, ja tās nedaudz apgrauzdē sausā pannā. Pēc grauzdēšanas to var samalt kafijas dzirnaviņās un saberzt pulverī (tāpat kā kafiju, kumeņu samaļ tikai tik daudz, cik nepieciešams!). Gatavojot ēdienu, ķimenes jāpievieno pirmās, jo tām piemīt ļoti intensīvs aromāts – pārējās garšvielas jāsavieno atbilstoši tām. Šā paša iemesla dēļ ķimenes jālieto uzmanīgi. Ja izmantosiet pārāk daudz, ēdienā var nebūt jūtama citu garšvielu garša.

    Šodien Turcija, Ēģipte, Vidusāzijas valstis un Indija piegādā lielāko daļu ķimeņu, ko izmanto pasaulē. Eksperti apgalvo, ka dažādās valstīs ķimenes nedaudz atšķiras, tāpēc uzbeki, kas gatavo savus nacionālos ēdienus ārzemēs, pārliecinās, ka garšvielas ir jāved no Uzbekistānas, un, kā viņi saka, tikai tā var iegūt autentisku garšu!

    —————

    Vairāk:

    Papildu informācija

    Svars 0.25 kg
    Dimensijas 13 × 5 × 5 cm

    Atsauksmes

    Pašlaik atsauksmju nav.

    Uzraksti atsauksmi pirmais par “Ķimenes Zira (uzbeku kalnu ķimenes), 250g”

    Jums arī varētu patikt…