Izpārdošana!

Devzira rīsi plovam 4.8 kg (6x800g)

39.99 

Rīsi Devzira

Devzira rīsi tiek uzskatīti par retiem un tāpēc dārgiem rīsiem.

Devzira rīsiem ir iegarena graudu forma un tieva, brūna svītra gar graudiem.

Nomazgātie graudi kļūst gaišāki un nedaudz rozā. Devzira ir arī neparasti smaga rīsu masa. Pietiek paņemt plaukstā sauju rīsu, lai sajustu to svaru. Tas tāpēc, ka Devzira rīsi ir ļoti blīvi. Devzira bieži tiek dēvēti par “Austrumu rozā pērli”. Lai saprastu šo rīsu vērtību, mēs sniedzam informāciju par to audzēšanu.

Neto svars: 4800 kg

Brūna kartona kaste, kas sver 4 kg 800 g.

Kastītē ir 6 x 800 g caurspīdīgi celofāna maisiņi

Ir noliktavā

SKU: DZ6x800g new Kategorijas:

Apraksts

Rīsi Devzira

Devzira rīsi tiek uzskatīti par retiem un tāpēc dārgiem rīsiem.

Devzira rīsiem ir iegarena graudu forma un tieva, brūna svītra gar graudiem.

Nomazgātie graudi kļūst gaišāki un nedaudz rozā. Devzira ir arī neparasti smaga rīsu masa. Pietiek paņemt plaukstā sauju rīsu, lai sajustu to svaru. Tas tāpēc, ka Devzira rīsi ir ļoti blīvi. Devzira bieži tiek dēvēti par “Austrumu rozā pērli”. Lai saprastu šo rīsu vērtību, mēs sniedzam informāciju par to audzēšanu.

Neto svars: 4800 kg

Brūna kartona kaste, kas sver 4 kg 800 g.

Kastītē ir 6 x 800 g caurspīdīgi celofāna maisiņi


Ryžiai Devzira

Kā tiek audzēti Devzira rīsi?

Devzira rīsu audzēšanas tehnika ir ļoti darbietilpīga, tāpēc šīs šķirnes rīsu cena ir augsta. Devzira rīsus ir grūti audzēt, jo tiem nepieciešams noteikts klimats un daudz ūdens, tikai tad tie sniegs labu ražu.

Devzira rīsus audzē tikai Sirdarja upes augštecē Fergānas ielejas zemes apgabalā. Fergānas ielejas īpašais klimats un augsnes sastāvs ļauj iegūt satriecošu produktu, ko nevar izaudzēt nekur citur pasaulē. Pat rīsi, kas audzēti netālu no Chanabado pilsētas, tā negaršo.

Fergānas ielejai ir akmeņaina mala. Sējot rīsus, ir jāuzar mālainā augsne, kas pats par sevi ir smags darbs. Pēc tam iežogotos laukus piepilda ar ūdeni un atstāj uz nedēļu, kuras laikā māls aktīvi uzsūc ūdeni. Pēc nedēļas augsni atkal uzar, lai izmirkušais lauks būtu irdens, bet pēc tam atstāj atpūsties, lai māls nosēstos.

Arī rīsu graudus gatavo noteiktā veidā: izmērcē, liek maisos un atkal izmērcē maisos. Tikmēr sēklas dīgst.

Maijā rīsus sēj tieši ūdenī – līdz tam laikam māls ir nosēdies un ūdens ir gandrīz dzidrs. Ūdens jau paspējis sasilt līdz vajadzīgajai temperatūrai, tāpēc sēklas ātri iesakņojas. Rīsu stādi iznirst tieši no ūdens un jūnijā tiek izrauti ar rokām.

Tikai augusta vidū parādās pirmie rīsu graudiņi, bet oktobra beigās tiek atbrīvots ūdens un rīsi tiek nopļauti. Pārslas no graudiem noloba ar rokām vai ar ūdeni darbināmu mašīnu.

Kur ir iespējams īstos Devzira rīsus?

Īstus Devzira rīsus ir grūti iegādāties, taču, ja patiešām vēlaties nogaršot īstu Uzbekistānas plovu, jums ir jāmeklē rīsi no uzticamiem piegādātājiem, pamatojoties uz citu pircēju pozitīvajām atsauksmēm. Bet, ja vismaz vienu reizi esat nogaršojis īstu Fergānas plovu, jūs nekad nemulsinās leģendārā “Devzira” rīsu garša.

Pirmkārt, pievērsiet uzmanību produkta cenai: šie rīsi nav lēti, parasti to cena nav zemāka par savvaļas rīsiem (12-15 eiro/kg). Ja iespējams, rīsus vajadzētu ne tikai pārbaudīt, bet arī tiem pieskarties. Ikviens Devzira graudiņš ir pārklāts ar nelielu pulvera kārtiņu – tās ir maltas graudu sēnalas Pulveris var būt gaiši rozā vai tumši sarkanā krāsā. Ja saberzēsiet graudus rokās, īstais pulveris vienmērīgi pārklās jūsu pirkstus. Pulveris ir ļoti mīksts un bieži tiek salīdzināts ar pūkām.

Jo ilgāk Devzira rīsi tiks uzglabāti noliktavās, jo vērtīgāki tie būs un ēdiens būs garšīgāks. Dažreiz Devzira tiek uzglabāti noliktavā 2-3 gadus. Pateicoties šādai uzglabāšanai, rīsi iegūst raksturīgo aromātu, krāsu un garšu.

Devzira rīsus iegādājas plovam. Tiek uzskatīts, ka īstu uzbeku plovu var pagatavot tikai no Devzira rīsiem. Šie putraimi ir galvenais Fergānas ielejas iedzīvotāju ēdiens. Tieši no šādiem rīsiem var pagatavot leģendāro Fergānas plovu.

Katrai uzbeku ģimenei ir sava plova recepte, tomēr visas šīs receptes vieno galvenā sastāvdaļa – Devzira rīsi.

Jūs varat iegādāties īstus Devzira rīsus, kas audzēti Ferganas ielejā:

  • Mūsu partneru veikalos (tos atradīsiet mūsu mājas lapā), sadaļā KONTAKTI
  • Mūsu interneta veikalā KETAUS.LT.

Devzira rīsi ir iepakoti:

  • Caurspīdīga celofāna paciņa, kas sver 800 g.
  • Brūna kartona kaste, kas sver 4 kg 800 g.
  • Kastītē ir seši caurspīdīgi celofāna maisiņi, kas sver 800 g

Kazanas-uzbekiškas--ketaus-kazanas-talpa-8-litrai-Top-view-Plovas

Fergānas plovs tiek gatavots no jēra gaļas, Devzira rīsiem, jēra vai jēra taukiem un dārzeņiem. Plova gatavošana ietver vienīgo gaļas gatavošanas metodi, kas bija iespējama nomadu laikos: kormas gatavošanu. Koruma ir zināma ikvienam uzbekam kopš bērnības. Tie ir cepti gaļas gabali, kas ieziesti ar taukiem. Šāda gaļa ilgst ilgu laiku pat karstā periodā.

Kā pagatavot plovu ar Devzira rīsiem?

Uzbeku iecienītāko plovu labāk pagatavot no Devzira rīsiem. Devzira rīsus nepieciešams pagatavot, izmantojot speciālu tehnoloģiju. Vispirms tie jāizmērcē aukstā, nedaudz sālītā ūdenī, pēc tam vairākas reizes jānomazgā, lai noņemtu rozā pulveri. Vārot rīsu apjoms dubultojas, tāpēc, mērot tos ēdienam, ņemiet vērā, ka Devzira ir augsts ūdens absorbcijas koeficients.

Devzira rīsiem ir salda garša, raksturīgs aromāts un izteikta iesala garša. Rīsi uzsūc taukus un ūdeni, tāpēc graudos iesūcas plova garša. Devzira rīsi vienmēr paliek trausli un nekļūst par cietu masu.

Lai arī šķietami vienkāršs, plovs austrumu virtuvē tiek uzskatīts par ļoti sarežģītu ēdienu. Ikvienam uzbekam kārtīgi pagatavots plovs ir vissvarīgākā maltīte.


Lai pagatavotu īstu plovu, tas ir jāvāra kazana katlā, jo daudziem cilvēkiem nomadisms bija dzīvesveids. Kormu karsēja katlā, pievienoja ūdeni, burkānus, sīpolus un rīsus.

Mājās plovu, protams, vāra nevis no kormas bet no svaigas gaļas.


Plova recepte (1 kg Devzira rīsu):

Īsto plovu vajadzētu vārīt kazana katlā. Kazana katla priekšrocība ir tā, ka tas optimāli sadala siltumu.

1. Izmērcējiet un nomazgāt Devzira rīsus, kā aprakstīts iepriekš. Atstājiet tos siltā ūdenī uz 30 minūtēm.

2. Katlā ielejiet eļļu (apmēram 3 ēdamkarotes) un karsējiet uz diezgan lielas uguns 5 minūtes.

3. Gaļu (0,5 kg) sagrieziet 2 × 2 cm gabalos. Ielieciet katlā un apcepiet apmēram 2 minūtes.

Svarīgi: plovam iegādājieties svaigu aitas gaļu. No gaļas nogrieziet taukus un noņemiet tos.

4. Plovam paņemiet 2 gredzenos sagrieztus sīpolus un ielieciet katlā.

5. Dzeltenos burkānus (1 kg) sagrieziet strēmelēs, ielieciet katlā un vāriet apmēram 10 minūtes.

6. Plova katlā pievienojiet sāli, ķimenes un garšvielas.

7. Pielejiet ūdeni (apmēram 1,2 l), samaziniet uguni un vāriet uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

8. Katlā vienmērīgi izklājiet rīsus.

9. Palieliniet uguni un vāriet līdz ūdens iztvaiko.

10. Kad ūdens iztvaiko, samaziniet siltumu. Uzlieciet katla vāku un vāriet 15 minūtes.

11. Pēc 15 minūtēm atveriet katla vāku un iemaisiet rīsus, burkānus un gaļu.

 

Plovu var novietot uz galda.

Beigās izrotājiet ēdienu ar ķiplokiem, pipariem un, ja vēlaties, žāvētiem augļiem.

Garšīgi!

 

Izcelsmes valsts: Kirgizstāna.

Sastāvdaļas: vidēji graudaini, lobīti rīsi.

Uzturvērtība (100 g):

Enerģētiskā vērtība – 1461,00 kJ / 349,19 kcal

Tauki – 3,10 g

No tiem piesātinātās taukskābes – 0,8 g

Ogļhidrāti – 67,00 g

No tiem cukuri – 0,70 g

Olbaltumvielas – 7,5 g,

Sāls –

Iespējami sezama, zemesriekstu, citu riekstu, kviešu miltu atlikumi.

Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabājiet vēsā, sausā un tumšā vietā.

Izlietojiet līdz: sk. uz iepakojuma.

Neto svars: 800 g

Papildu informācija

Svars 4.8 kg

Atsauksmes

Pašlaik atsauksmju nav.

Uzraksti atsauksmi pirmais par “Devzira rīsi plovam 4.8 kg (6x800g)”

Jums arī varētu patikt…