Ideāla afgāņu Kazaņs

Kā izvēlēties? Populārāko modeļu salīdzinājums.

Afganistānas Kazaņa ir populāra ne tikai savā dzimtenē (Afganistānā), bet arī ārzemēs. Tā ir kļuvusi diezgan populāra mūsdienu virtuves aprīkojuma vidū.

Šo afgāņu Kazaņa veidu veiksmīgi izmanto gan mājās, gan piknikos un izbraukumos uz laukiem. Tam ir vairāki iemesli. Šo daudzfunkcionālo ierīci daudzi salīdzina ar ātrvārītāju, un to veiksmīgi izmanto gan mājās, gan laukos.

Kas ir Afganistānas kazāņa komplektā?

a) Katls (apaļa dibena) ar rokturiem
Afganistānas kazāņa sienas ir aprīkotas ar rokturiem, kas ir piestiprināti pie malām.
b) Kazāņa vāciņš ar 2 caurumiem tvaicam atbrīvoties.
Vāciņa komplektācijā ietilpst 2 spiediena atbrīvošanas vārsti.
Turklāt ir skrūvējams neliels rokturītis (no karstumizturīgas plastmasas), lai droši paceltu vāciņu.

c) Roktura turētājs vāciņam (ar skrūvējamu slēdzi)
Vāciņa centrā atrodas skrūvējams slēdzis, kas nodrošina pilnīgu noslēgumu. Lai atvērtu vāciņu, jums būs jāpieliek nedaudz spēka. Tomēr ražošanas laikā to nav nepieciešams darīt. Kad visi produkti atrodas kazānā, jūs varat ņemt rokturi, novietot to uz ass un sakratīt – tādējādi sastāvdaļas labi sajaucas.

Kas yra afgāņu kazāņa iepakojumā?

a) Katls (apaļa dibena) ar rokturiem
Afganistānas katla sienas ir aprīkotas ar rokturiem. Tie ir piestiprināti pie malām.
b) Kazāņa vāciņš ar 2 caurumiem tvaicam atbrīvoties.
Vāciņa komplektācijā ir 2 spiediena atbrīvošanas vārsti.
Turklāt ir skrūvējams neliels rokturītis (no plastmasas, kas izturīga pret karstumu), lai droši paceltu vāciņu.

c) Roktura turētājs vāciņam (ar skrūvējamu slēgtni)
Vāciņa centrā ir skrūvējama slēgtnes sistēma. Tas nodrošina pilnīgu noslēgumu. Lai to atvērtu, jums būs jāpieliek kāda spēka. Tomēr ražošanas laikā to nav nepieciešams darīt. Kad visi produkti ir kazānā, jūs varat ņemt rokturi, uzlikt to uz ass un sakratīt – sastāvdaļas labi sajaucas.

Afganistanietiskas kazanas. Dangtis, voztuvai, puodas, dangcio varztas

Svarīgi! Sarkanais AVĀRIJAS vārsts ir iebūvēts vāka iekšpusē. Nedzītiet to.

Afganistānas kazanu veidi

Iepriekš tirgū bija pieejami daudzveidīgi afgāņu kazanu modeļi, kas atšķīrās gan ar vāciņu, gan ar rokturiem vai to trūkumu. Piedāvājums atbilst pieprasījumam – palikušas tik trīs galvenās produktu veidu kategorijas:

Afgāņu kazani sērijā SB

Vienkāršākie modeļi, izgatavoti no alumīnija ar rokturi, tie ir vieglākie. Tie var būt melni vai retāk nikelēti. Piemēroti ēdiena gatavošanai uz plīts un izmantošanai nometnēs. Augstāks un garāks veids padara tos lieliskus zupām un putrām.

Afgāņu kazani sērijā M ar divkrāsu virsmu

Modeļi ar kombinētām rokturēm, kuru augšējā daļa ir pārklāta ar brūnu apvalku, bet apakšējā daļa – ar nikielu vai hromu. Tiem raksturīgas biezākas sienas. Salīdzinot ar melnajiem modeļiem, tie ir “bumbīgāki”, tāpēc tos var izmantot, lai cepotu kaulu, veselu zivtiņu, ribas utt.
Izgatavoti no bieza alumīnija. Sienas parasti ir 3-8 mm biezas. Kazanu tilpums svārstās no 5 litriem. Mūsu tiešsaistes veikalā KETAUS.LV mums ir patiešām 50 litru tilpuma afgāņu kazans!

Afgāņu kazani sērijā NR ar divkrāsu virsmu

Atgādina SB sērijas izstrādājumu formu, bet lielākā kazana daļa ir polēta tāpat kā M sērijas. Augšējā daļa ar brūnu krāsu ir aprīkota ar nelielu rakstu un izgatavota no bieza alumīnija. Mūsu tiešsaistes veikalā KETAUS.LT mums šādu produktu nav. Lietuvā tie nav populāri un mēs ar tiem nepieklājām.

Priekšrocības un trūkumi

Afganistānas kazaniem, tāpat kā jebkuram citam virtuves aprīkojumam, ir savas priekšrocības un trūkumi, plusi un mīnusi. Pozitīvu aspektu ir vairāk, un daudzu lietotāju viedoklē tie pilnībā kompensē trūkumus. Trūkumu ir mazāk, bet tiem ir jāņem vērā pirms produkta iegādes un lietošanas.

Izpētiet afgāņu kazanu priekšrocības un trūkumus:

Leguvumi

Universalitāte

Derīgi lietošanai gan ārpusē, gan mājas apstākļos.
Afgāņu kazanā var gatavot ēdienu uz ugunskura, krāsnī vai parastā plītī. Vienīgais izņēmums ir indukcijas plīts, taču šo trūkumu var viegli novērst, iegādājoties speciālu adapteri.

Ēdienu gatavošanas ātrums

Afgāņu kazans ievērojami paātrina vārīšanas procesu un palīdz pagatavot pat cieta gaļu. Kazanā paaugstināta spiediena dēļ ēdiens gatavojas daudz ātrāk. Gaļa īsā laikā kļūst mīksta, un, piemēram, pupas un lēcas pat nav jāievāra iepriekš – tās izkļūst mīkstas un labi pagatavotas tieši afgāņu kazanā.

Iespēja izvēlēties piemērotu tilpumu.
Plašs izvēles klāsts.

Mazākais tilpums – no 5 litriem. Mūsu interneta veikalā KETAUS.LV ir afgāņu kazanu modeļi, sākot no 5 litru tilpuma. Ir pieejami arī 8 litru, 10 litru, 12 litru, 15 litru, 20 litru, 30 litru un pat 50 litru afgāņu kazani!
Afgāņu kazana izmērs ir atkarīgs no tā, cik cilvēku jūs gatavojat ēdienu. Populārākais tilpums ir 10-15 litru kazani, taču mūsu interneta veikalā KETAUS.LV jūs varat iegādāties arī līdz 30 vai 50 litru tilpuma kazanus, kas piemēroti pat restorānam.

Daudzfunkcionāla izmantošana.

Šajos katlos var gatavot ceptus, zupas, mērces, vārotus vai ceptus ēdienus.
Jūs varat vārīt, cept vai sautēt ēdienu un kombinēt vairākus ēdienu gatavošanas veidus.

Afganistāniešu kazanam ir izturīgas un praktiskas īpašības.

Afganistāniešu kazanai ir biezas sienas, kas saglabā savu formu augstā temperatūrā. Tas nozīmē, ka šo izstrādājumu var viegli ņemt līdzi dabā kā ērtu piknika pannu. To pārvadājot, tas neizkropļojas vai neizlaužas.

Trūkumi

Relatīvi augsta cena

Labas kvalitātes Afganistānas kazans parasti maksā apmēram 90 eiro par 12 litru katlu vai apmēram 80 eiro par 8 litru katlu. 5 litru afganistāniešu kazanu cenas sākas no 75 Eur.

Grūtības atrast kvalitatīvus modeļus un uzticamus kazanu pārdevējus

Parasti tik specializētās veikals, piemēram, KETAUS.LT, kas specializējas kazanu tirdzniecībā, importē un pārdod Afganistānas kazanus (afganistāniešu greitspiedņus) Latvijā.

Apdegumu risks gatavojot ēdienu

Ja kazans tiek lietots nepareizi, pastāv risks apdedzināties ar tvaikiem. Turklāt katls var sprāgt, ja spiediens traukā ir pārāk liels.

Svarīgi! Izvēlieties modeli ar avārijas izplūdes vārstu, lai novērstu tvaiku izlādi.

voztuvai-afganistanietiskam-kazanui-komplektas

Eksperta viedoklis:

Afganistānas greitspiedņa priekšrocības neapšaubāmi pārsver trūkumus. Galvenais trūkums ir noteikts apdegšanas risks, kas var tikt novērsts, rūpīgi iepazīstot lietošanas noteikumus un piesardzības pasākumus, kā arī dodot priekšroku modeļiem ar avārijas izplūdes vārstu, kas paredzēts tvaiku izkliedēšanai.

Kā izvēlēties Afganistānas katlu?

Izvēloties katlu, ir jāņem vērā vairāki kritēriji:
– Katla tilpums;
– Materiāls, no kura izgatavots katls;
– Tvaika izplūdes vārsti;
– Vāka blīvējuma gredzena klātbūtne un kvalitāte.

Galvenais izvēles kritērijs ir katla tilpums.

Tas ir atkarīgs no tā, cik cilvēku jūs vēlaties pabarot, gatavojot ēdienu katlā. Svarīgi ir neaizmirst, ka faktiskais katla tilpums atšķiras no nominālā (norādīta uz iepakojuma) tilpuma. Tas ir tāpēc, ka katlā pārtiku var aizpildīt tikai ar 2/3 no tā reālā tilpuma. 1/3 vietas paliek tvaikam.
Tātad, 5 litru tilpuma katlā var pagatavot ne vairāk kā 3 litrus ēdiena.

Svarīgi! Atcerieties, ka šis skaitlis ir noteikts apstākļiem, tāpēc faktiskais tilpums var atšķirties:

Nominālais katla tilpums, litri

Faktiskā veiktspēja, litri

5 3 – 3,5
8 5 – 6
10 6 – 7
12 8 – 9
15 10 – 11
20 13 – 14
30 20 – 22
50 35 – 37

Cits aspekts irs materiāls

Ražotāji piedāvā izvēlēties alumīnija izstrādājumus, jo vara afgāņu katli ir daudz retāk sastopami. Starp alumīnija afgāņu katliem ir vienas krāsas alumīnija modeļi un divu krāsu alumīnija varianti, kuros augšpusē ir melna vai brūna krāsa, bet apakšpusē – nikelēts. Praktiski ir vieglāk izmantot alumīnija afgāņu katlus, īpaši ja plānojat lietot tos nometnēs, jo tie ir vieglāki.

Afganu-kazanas-Dvispalvis-ir-Juodas

Vārstu kvalitāte

Vēl viens faktors, uz kuru ir vērts pievērst uzmanību, ir vārstu klātbūtne un kvalitāte. Tos parasti var iedalīt divos veidos – skrūvējami un gumijoti vārsti. Gumijoti vārsti ir ērtāk lietojami, bet skrūvējami vārsti ir izturīgāki. Tagad kazani ar skrūvējamiem vārstiem ir ļoti reti sastopami.

afganu-kazano-slegio-voztuvai

Gredzens (starpslānis)

Afganistānas speciālisti arī pievērš uzmanību O-formas gredzenim (starpslānim). Senos kazanu konstrukcijas to nebija, bet šodienas kazani ir izstrādāti uzlaboti. O-formas gredzens ir liels, plāns gumijas elements. Tas ir gredzena veidā un cieši piespiežas pie katla malas, veidojot labāku noslēgumu ar vāku. Gredzens ir izgatavots no pārtikas gumijas, kas parasti ir dzeltenas krāsas. Tas tiek novietots ap vāka perimetru, lai tvaiki nenoplūstu no kazana. Ja šāds gumijas elements ir sabojāts vai nav pieejams, to var izgatavot patstāvīgi no piemērotas diametra silikona cepšanas formas. Pietiek ar 3-4 mm bieza silikona izmantošanu. Gredzenim jābūt nedaudz mazākam par pašu vāku, lai tas labi piespriestos.

Dangtelio-tarpine-afganu-kazanui

Eksperta viedoklis

Laukos apstākļiem (piemēram, dārzam) labāk iegādāties kazanu no alumīnija. Var būt sarežģīts pārvadāt katlu no vara, jo tas ir smags. Lielisks papildinājums būtu avarijas ventilis. Tas palīdzēs izvairīties no problēmām, ja iekšpusē būs pārāk daudz tvaiku. Katla virsmai nevajadzētu būt asiem malām. Ja atradāt tādas, labāk tos noslīpēt un tikai tad sākt lietot, jo rupja virsma traucē rūpīgi notīrīt tvertni.

Labākie Afganistānas katlu modeļi

Apskatīsim dažus populārākos Afganistānas katlu modeļus, kas ir saņēmuši labas atsauksmes no pircējiem:

Kazana sagatavošana pirmajai lietošanai

Kazana iegādes gadījumā ir svarīgi to pareizi sagatavot un gatavojot ēdienu, ievērot dažus vienkāršus noteikumus.

Sākumā:

Katru Afganistānas katla daļu ir jāsavāc saskaņā ar instrukcijām. Svarīgi ir uzstādīt visus garu izplūdes vārstus uz caurulēm, lai tie brīvi varētu kustēties riteņa virzienā, uz augšu un uz leju. Pretējā gadījumā tvaika izdalīšanās no katla gatavošanas laikā var tikt novērsta. Tā rezultātā vāciņš var izlēkt vārīšanas laikā.

Pievērsiet uzmanību!

Aizliegts pieskarties aizsargvārstam, kas parasti ir sarkanā krāsā. Šis vārsts nodrošina avārijas spiediena izlaišanu, kad spiediens katlā iekšpusē kļūst kritiski augsts.

Nākamais solis:

Sagatavojiet Afganistānas katlu vārīšanai.
Sagatavošanas process:
— Izmazgājiet katla iekšpusi un ārpusi ar mīkstu drānu un tīrīšanas līdzekļa šķīdumu.
— Aizpildiet katlu līdz 1/3 daļai, aizveriet vāku, novietojiet to uz uguns un uzkarsējiet.
— Kad caur spraugām sāk izdalīties tvaiki, ļaujiet tam vārīties uz mazas uguns 5-8 minūtes.
— Noņemiet Afganistānas katlu no uguns vai izslēdziet plīts sildīšanu.
— Gaidiet, kamēr ūdens atdzisis un tvaiki vairs neizdalās.
— Atskrūvējiet skrūvi, noņemiet vāku un iztukšojiet ūdeni.
— Izmazgājiet trauku ar tīru tekošu ūdeni. Tā tiek noskaidroti ražošanas putekļi un tauki.

Eksperta padoms

Nemēģiniet noņemt vāku, kamēr no katla pilnībā nav izplūduši tvaiki. Būs grūti atvērt katlu, un mēģinājums to darīt ar spēku var būt bīstams.

Gamintojai rekomenduoja paruošti aliuminio katilą su pienu.

Kaip tai padaryti?
— Į kazaną supilkite maždaug 200-300 ml pieno.
— Pastatykite indą ant ugnies, užvirinkite
— Palikite virti ant silpnos ugnies 5-8 minutes.
— Nuimkite katilą nuo ugnies ir atvėsinkite.
— Išpilkite skystį.
— Išplaukite katilą vandeniu.

Svarbu! Pieno, išvirusio naujame afganų kazane, niekada negalima gerti, nes jame, kaip ir vandenyje, lieka pramoninės alyvos ir pramoninės dulkės.

Kadangi aliuminio, kitaip nei ketaus, nereikia tepti aliejumi, jį galima naudoti iš karto.

Afganistānas katla lietošana / Pieredzējušo lietotāju padomi

Ja vēlaties, Afganistānas katlu varat izmantot dažādiem kulīnārijas uzdevumiem. Tātad, kā tas var tikt izmantots?

Pods

Vienkārši sajauciet pārtiku ar ūdeni un vāriet, piemēram, neizmantojot vāka;

Pannas

Uzkarsējiet apakšu, ielejiet eļļu vai taukus, ielieciet pārtiku un cepeškrāsni ar vai bez vāka uz lielas uguns;

Spiedspiediens

Viens no galvenajiem afgāņu katla funkcijām, kur pārtika tiek vārīta zem spiediena, ielejot ūdeni vai sulas;

Kazans

Izmantojiet afgāņu katlu ar vai bez vāka, uz vāju uguni vai ogļu, bez ūdens pievienošanas, līdz tiek sasniegts vēlamais rezultāts ar ceptu gaļu un dārzeņiem.

afganistanietiskas-kazanas-15l-20L-30L-ant-kazano-krosnies-ant-lauzo-ant-mangalo-Ketaus-LT

Izpētiet un eksperimentējiet

Vienā ēdienā varat apvienot vairākus veidus. Piemēram, sāciet ar sīpolu un gaļu cepeškrāsnī, izmantojot katlu kā panni, pievienojiet garšvielas, ielejiet ūdeni, iemaisiet dārzeņus un pabeidziet vārīt uz mazas uguns zem vāka.

Pieredzējušu lietotāju padomi

Pieredzējuši lietotāji, kas ir iepazinušies ar šāda veida traukiem, iesaka pievienot garšvielas gatavošanas beigās. Augsta karstuma un noslēgtās siltuma dēļ dažas garšvielas atvērās intensīvāk, nekā vidēji cilvēkiem. Ja gatavošana ilgst vairāk nekā stundu, jūs varat izmēģināt pievienot garšvielas, noņemot ēdienu no uguns, aptverot to un ļaujot tam atpūsties tikai 1-2 minūtes. Ja vēlaties ātri cept, jūs varat visu sajauc uzreiz.

Eksperta ieteikums:

Ļoti noderīgi un droši ir apgrozīt pārtiku katlā, novietojot to sānos ar 30-45° leņķi, un viegli pagriežot to ar roku turot aiz roktura. Tā pārtika labi sajaucas, un šis process ir drošs vārotājam. Jo vairāk pārtikas produktu tiek ievietots traukā, jo lielāks ir noliekšanas leņķis.

Ko var gatavot afgāņu katlā?

Pieredzējuši cilvēki saka: “Visu, ko vien vēlaties”. Kā piemērus var minēt šādus receptus:

A-la Shurpa zupas

Uzkarsējiet katla dibenu, ievietojiet sagrieztus sīpolus un trešdaļu nepieciešamo garšvielu. Uzlieciet uz augšu burkānus, gaļu un kartupeļus. Ielejiet ūdeni 1-1,5 cm virs produktiem (ne vairāk kā 2/3 tilpuma). Uzlieciet vāku. Pārbaudiet izplūdes vārstus. Pavāriet uz vidējas uguns 15-20 minūtes. Tumšāmā ugunī vai uz malkas ogļu 40-60 minūtes.

Slriuba-shurpa-afganu-kazane-Ketaus-lt

Troškinys

Uzkarsējiet kazana dibenu, lieciet putru un garšaugus. Uzlieciet gaļu. Atkarībā no gaļas daudzuma, ielieciet uz lielas uguns un vāriet 5-10 minūtes. Samaziniet karstumu. Uzlieciet vāku un vāriet vēl 15 minūtes. Noņemiet no uguns un ļaujiet tam nedaudz atdzist. Ļaujiet garai apklust. Atveriet vāku. Lieciet kartupeļus, burkānus, sīpolus, garšvielas un jebkuras dārzeņus. Uzlieciet vāku. Maisiet, pagriežot kazanu. Atkal lieciet to uz uguns un vāriet vēl 15 minūtes. Ja gaļā nav pietiekami daudz sulas, pievienojiet 100 ml ūdens uz katram kilogramam produkta.

Troskinys-skaniausias-afganu-kazane-afganistanietiskas-kazanas-10l-12l-be-dangcio-Ketaus-LT

A-la plovs

Uz atvērtas katlasienas augstu uguni sacepuriniet sīpolu griezumus, burkānus un garšvielas. Ielieciet gaļu un dažus taukus. Uzlieciet vāku un vāriet 5-10 minūtes. Noņemiet no uguns un ļaujiet tam nedaudz atdzist. Atveriet vāku, ielejiet rīsus. Ielejiet ūdeni līdz pirksta augstumam virs augšējā slāņa. Uzlieciet vāku un lieciet uz siltpunkta uguns vai uz angļu. Atstājiet uz 120 minūtēm, atkarībā no vēlamās konsistences un tilpuma. Pirms lietošanas ļaujiet tam nosēsties garam.

Plovas-a-la-plov-afganistanietiskame-kazane-Ketaus-lt-2

Tāpat ir iespējams gatavot gaļu ar kāpostiem, biezzupas, zupas, ceptas kartupeļus un citus ēdienus.

Afgāņu kazani. Kā pareizi un droši tos izmantot?

Izmantojot afgāņu katlu, ir svarīgi ievērot dažus noteikumus.

Neapdegu puodu

Nespēlējiet katlu uz stipras uguns pārāk ilgi. Kad katls sasniegs vārīšanās punktu un spiediens sāk pieaugt, uguns intensitāti vajadzētu samazināt līdz minimumam. Ja pārtika tiek vārīta uz oglēm, katlu uz kādu laiku novietojiet malā. Lieko tvaiku var izlaist caur vārstiem vai ļaut katlam nedaudz atdzist, lai izlīdzinātu iekšējo spiedienu.

Sildīšanas intensitāte

Uz katla apakšas ielieciet vistas gaļu, sviestu un garšaugus. Pārklājiet ar gaļu. Atkarībā no gaļas daudzuma, likt uz lielas uguns un vāriet 5-10 minūtes. Samaziniet karstumu. Uzlieciet vāku un vāriet vēl 15 minūtes. Novietojiet malā un atstājiet uz brīdi atdzist. Ļaujiet tvaikiem nosēsties. Atveriet vāku. Pievienojiet kartupeļus, burkānus, sīpolus, garšvielas, jebkādas dārzeņus. Aizveriet vāku. Izmaisiet, pagriežot. Atkal novietojiet kazanu uz uguns un vāriet vēl 15 minūtes. Ja gaļā nav pietiekami daudz sulas, katram kilogramam produkta pievienojiet 100 ml ūdens.

Vāka uzstādīšana

Nenospiediet aizsargstiprinājumu līdz maksimumam. Tas vienkārši jānospiež uz leju, lai tvaiki izietu caur atbilstošajām spraugām, nevis visapkārt. Ja jums ir jāatver katls, vispirms ļaujiet tvaikiem izplūst, pēc tam pagrieziet atslēgu un noņemiet vāku. Nav ieteicams pilnībā pieskrūvēt stiprināšanas skrūvi. Pietiekami nelielu spiedienu uz vāku, lai tvaiki tiktu novirzīti caur vāka caurumiem un nepaliktu noplūdes visā perimetra.

Pareiza aizpilde

Nepārpildiet katlu ar pārtikas produktiem. Vienmēr ir jābūt pietiekamai vietas tvaikiem izplūst. Maksimālais atļautais pārtikas daudzums ir ne vairāk kā 2/3 no katla tilpuma. Pretējā gadījumā pārtikas vai šķidruma gabali var aizsprostot tvaika izplūdes caurumus.
Afgāņu kazaniem nekad nevajadzētu pārpildīt “līdz malai”. Jums vajadzētu vizuāli palielināt tilpumu uz 3 daļām un atstāt augšējo ⅓ daļu brīvu. Pretējā gadījumā pārtikas gabali var aizsprostot tvaika caurumus un ventilus.

Kontrolējiet spiedienu kazanā

Protams, lielākajai daļai mūsdienu modeļu ir drošības ventilis, kas izspiežas no vāka, kad katlā sasniedz kritisko spiedienu. Tomēr, gatavojot ēdienu, labāk pašiem kontrolēt tvaiku.

Regulāra uzturēšana

Ir labāk nepamest katlu bez uzraudzības. Ēdiens gatavojas ātri, un tam nav nepieciešams ilgstoši uzraudzīt. Lai regulētu sildīšanas laiku, ir jāredz tvaiku daudzums.

Vāka atvēršana

Pirms atverat vāku gatavošanas laikā un pēc tam, uz 1-2 minūtēm novietojiet trauku malā no uguns. To var atvērt tikai tad, kad tvaiki stabilizējas un pārstāj izplūst no vārstiem. Gāzes plītī vienkārši samaziniet siltuma intensitāti līdz minimumam un turpiniet ilgu laiku sildīt.

Kā rūpēties par Afganistānas katlu?

Tas ir ir viegli. Katlu pēc katras lietošanas ir jātīra ar mīkstu drānu un trauku mazgāšanas šķidrumu.

Nerekomendējams

Nerekomendējams izmantot abrazīvus materiālus un metāla sukas, jo tie var bojāt metāla virsmu un izraisīt koroziju.

Svarīgi

Svarīgi, lai katls būtu tīrs! Pārtikas daļiņas, garšvielas un nogulsnes var izraisīt papildu fermentāciju, bloķēt tvaiku izplūdes caurumu un sabojāt pārtikas garšu.

Tīrīšana

Aizskalojušu katla virsmu var viegli noslaucīt ar citronu sulu vai citronskābi:
– Samaisa 1 litru ūdens ar divu citronu sulu vai diviem ēdamkarotes citronskābes;
– Uzkarsē maisījumu;
– Izskalo indi ar plūstošu ūdeni.
– Afganistānas katla ārējo daļu var noslaucīt ar citronu sulu un nosusināt ar dvieli.

Speciālistu konsultācijas

Valydami kazaną atkreipkite dėmesį ne tik į katilo sieneles, bet ir į vožtuvus bei angas. Jie turi būti švarūs ir neužsikimšę maisto dalelėmis. Priešingu atveju kitą kartą gaminant maistą garai neišsiskirs, o išdžiūvę likučiai gali sugadinti patiekalo skonį.
Verdančiu vandeniu ir citrina sugrąžinkite patamsėjusiam metalui jo pirminę išvaizdą. Išvirkite 1-2 vaisių sultis litre vandens tiesiai į katilą, nuplaukite riebalus. Taip pat galite nuvalyti katilo išorę citrinos tirpalu, o tada švaria šluoste.

Afganistānas kazāna pārskats

[videoieraksts]

Draugi! Mēs gaidām Jūsu video reportāžas! 🙂

Ar prieku aicinām Jūs dalīties savos video receptos ar mūsu apmeklētājiem un klientiem!

Apkopojums / Secinājums

Afgāņu ātrā katla (afganistānas kazanas) lieliski papildinās Jūsu virtuves piederumus mājās

Pēc saimnieka vēlēšanās to var izmantot kā aizvietotāju daudziem katliem un pannām. Afgāņu kazana ir universāls instruments. Tas būs lielisks palīgs ikvienai mājsaimniecei un lieliska dāvana vīrietim, kurš mīl gatavot ēdienu. Spiediena plīts (ātrā katla) princips ar daudz tvaiku ļauj pagatavot pat meža dzīvnieku gaļu līdz mīkstumam.

Eksperta secinājums

Svarīgākais ir ievērot drošības pasākumus, gatavojot ēdienu. Pareizi izmantots un uzturēts afgāņu kazans kalpos desmitiem gadu. Ievērojot lietošanas nianses, jūs izvairīsieties no briesmām, un jums paliks tik daudz gastronomiskas priekšrocības.

TĀLRUNIS

+370 688 55 111

Atvērts pirmdien - piektdien

9:00 – 17:00

rakstiet mums

10 + 13 =